Camouflagetherapie

Wat kunnen de huidtherapeuten betekenen?

Camouflagetherapie: Littekens, een rode huid, pigmentvlekken of een zwangerschapsmasker? Alle soorten kleurafwijkingen in de huid kunnen storend zijn. Huidtherapeuten krijgen vaak de vraag of er een dekkend foundation is die geschikt is voor de conditie waarin de huid verkeert. Vind maar eens een goed dekkend camouflageproduct voor de gevoelige en kwetsbare huid! Het blijkt een zoektocht.

In het algemeen of als aanvulling op een (laser)behandeling kunnen we bij diverse kleurverschillen in de huid een dekkende camouflage bieden. De producten Dermacolor en Lycogel helpen om de verschillen tijdelijk te verbergen. Zie hiervoor ook onze instructievideo met 10 tips voor het gebruik van Lycogel camouflage.

 

Voor wie is de behandeling geschikt?

De camouflage kan worden toegepast bij acne, acnelittekens, rode huid, pigmentvlekken, littekens, couperose, donkere kringen onder de ogen en bij andere opvallende huidoneffenheden.

 

Wat houdt de behandeling camouflagetherapie in?

Wij zijn er om u te helpen bij het vinden van een kleur die zoveel mogelijk overeenkomt met de natuurlijke huidteint. De camouflage moet dekkend, water- en veegvast zijn. Het moet gelieve een spf (sunprotectiefactor) bevatten om de huid te beschermen tegen de UV stralen. En tot slot, geschikt zijn voor de gevoelige en kwetsbare huid. Wij bieden enkel behandelingen op maat. Iedere huid is anders. De behandeling bestaat uit een consult waarin we samen de juiste kleur, de juiste camouflage en bijhorende producten uitzoeken. De producten worden besteld. Vervolgens nemen we door hoe de camouflage het beste kan worden aangebracht en gebruikt in het dagelijks leven.

 

Thuisgebruik

Camouflagetherapie is vriendelijk in thuisgebruik. Het is de bedoeling zorgeloos aan de slag te kunnen!
Vergoeding

Vraag de huidtherapeuten nu direct naar de mogelijkheden voor vergoeding! Ook zonder vergoeding helpen we graag! Onze kliniek is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en voldoet aan de eisen van het Kwaliteitsregister Paramedici.

Neem contact op voor een intake gesprek!