Endermologie


Endermologie is een intensieve bindweefselmassage voor mannen en vrouwen. De behandeling bevordert de doorbloeding van de huid, stimuleert de afvoer van lymfevocht en vetcellen en verzacht verhard (litteken)weefsel.

Neem contact op!

Vaak gestelde vragen over Endermologie

Hier onder staan meeste vragen en de antwoorden daarop!

Voor welke huidaandoeningen?

Endermologie wordt succesvol toegepast bij:

- vastzittende vetophopingen (panniculose)
- lipoedeem
- bestraalde huid
- pijn aan spieren en gewrichten
- littekens door trauma (brandwonden, schaafwonden, andere verwondingen of operatie)
- zwangerschapsstriemen
- huidverslapping
- na liposculptuur of liposuctieVoor informatie over de symptomen en het ontstaan van lipoedeem en littekens.

Behandeling

Wat houdt de behandeling in:
Endermologie is een intensieve bindweefselmassage met behulp van een LPG-apparaat. De cilinders van dit apparaat pakken een huidplooi op en rollen deze in langzame en regelmatige bewegingen af. Hierdoor worden de huid, de onderhuid en het onderliggende bindweefsel stevig maar pijnloos gemasseerd. Het is een soort huidgymnastiek die de structuur van het bindweefsel verbetert, de doorbloeding bevordert en de afvoer van lymfevocht en daarmee afvalstoffen stimuleert. Het zet een natuurlijk proces in gang waarbij vetophopingen worden afgebroken en de huid gezond en sterk wordt.

Tijdens de behandeling wordt een ‘bodysuit’ gedragen. Hierdoor glijden de cilinders beter over het lichaam en wordt de huid beschermd.

Resultaat
Vet- en vochtophopingen nemen af en de bindweefselstructuur verbetert. De vorming van elastinevezels en collageenvezels wordt gestimuleerd waardoor de huid steviger, soepeler, gladder en gezonder wordt.

Nazorg

De eerste twee uur na de behandeling kan de huid branderig aanvoelen. Een icepack kan hiervoor verlichting bieden. In de dagen na de behandeling kunnen er korstjes of blaartjes ontstaan op de behandelde plekken. Laat deze het liefst met rust. Grotere blaren kunnen eventueel met een gesteriliseerde naald doorgeprikt worden.

Het is verstandig om de huid na iedere behandeling goed te verzorgen. Een goed gehydrateerde huid herstelt beter en sneller en voert de inkt beter af. Houd de tatoeage gedurende de hele behandelperiode uit de zon. Naarmate de huid minder pigment bevat, verdwijnt de inkt beter en blijft het risico op pigmentverkleuringen beperkt.

Vraag de huidtherapeut bij het intakegesprek altijd naar het verwachte resultaat en de mogelijke risico’s.
Alternatieve behandelmethodes

Met camouflagetherapie leert u de tatoeage professioneel te camoufleren. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina camouflagetherapie.

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Voor de laserbehandeling van tatoeages heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).