Acnelittekens therapie


Acne is een huidaandoening die als erg vervelend wordt ervaren, Diepe ontstekingen geven nogal eens vervelende littekens. Aan het huidoppervlak zie je een verstoord reliëf, bijvoorbeeld in de vorm van putjes, kuiltjes of andere onregelmatigheden.

De littekens zitten zowel oppervlakkig als diep in de huid. Sommige littekens blijven duidelijk zichtbaar, vaak in combinatie met wat restacne (overblijfselen van actieve acne).

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die ervoor zorgen dat de acnelittekens minder zichtbaar worden.

Neem contact op!

Vaak gestelde vragen over Acnelitteken therapie

Hier onder staan meeste vragen en de antwoorden daarop!

Wat kunnen de huidtherapeuten betekenen?

Acne is een huidaandoening die als erg vervelend wordt ervaren, Diepe ontstekingen geven nogal eens vervelende littekens. Aan het huidoppervlak zie je een verstoord reliëf, bijvoorbeeld in de vorm van putjes, kuiltjes of andere onregelmatigheden. De littekens zitten zowel oppervlakkig als diep in de huid. Sommige littekens blijven duidelijk zichtbaar, vaak in combinatie met wat restacne (overblijfselen van actieve acne). Er zijn verschillende behandelingen mogelijk die ervoor zorgen dat de acnelittekens minder zichtbaar worden.

In de meeste gevallen verdwijnen acnelittekens moeilijk uit zichzelf. Om de schade te kunnen herstellen, maakt het lichaam bindweefselvezels (collageenvezels) aan. Dit is nodig om de aanmaak van nieuw gezond weefsel te stimuleren. Verschillende behandelingen kunnen bijdragen aan stimulatie van nieuwe collageenvezels, waardoor de gevolgen van acne zoals huidvlekjes, huidverkleuringen, littekens (oppervlakkig- en diep) minder zichtbaar worden.e

Voor wie is de acnelittekens therapie behandeling geschikt?

Iedereen met acnelittekens kan bij ons terecht. Of je nou in de puberteit zit of volwassen bent, bijna alle soorten acnelittekens kunnen worden behandeld met de acnelittekens therapie.

Wat houdt een acnelittekens therapie behandeling in?

De volgende behandelingen dragen bij aan de vermindering van littekens en verbetering van het huidreliëf:

Microdermabrasie: een methode die de afvoer van dode huidcellen doet versnellen. Het zorgt voor een verbetering van de doorbloeding en verfijnt de structuur waardoor de huid in betere conditie komt. Het vermindert oppervlakkige huidoneffenheden, vlekjes en littekentjes.

Peelingen: zorgt ervoor dat de pigmentvlekjes, de littekens en de onregelmatige structuur verbeteren. Poriën worden kleiner en littekens verminderen. Peelingen is bijna altijd onderdeel van onze intensieve acnebehandeling, mits de huid niet allergie gevoelig is.

(Fractional) laser: de laserbehandelingen stimuleren de huid tot aanmaak van nieuw collageen (steunweefsel van de huid). Doordat de laser de opbouw van nieuwe huid stimuleert, vervagen littekens die het gevolg zijn van acne.

Rood- en blauw lichttherapie: bij de rood/blauw lichttherapie maakt de huidtherapeut gebruik van LED-licht dat een specifieke intensiteit en kleur heeft. Iedere kleur heeft een eigen golflengte met een uniek effect op de verschillende lagen van de huid. Lichttherapie stimuleert de doorbloeding van de huid en de spieren, ondersteunt de cellen die collageen en elastine aanmaken, versnelt de wondgenezing en werkt kalmerend en ontstekingsremmend. Na een aantal behandelingen is het littekenweefsel vlakker en soepeler.

Camouflagetherapie: de Lycogel of Dermacolor medische camouflage kunnen ter ondersteuning van de behandeling worden toegepast om de littekens minder zichtbaar te maken. Dit heeft een positieve uitwerking op het zelfvertrouwen.

Bovenstaande behandelmogelijkheden gezamenlijk zorgen voor langdurige en effectieve resultaten bij acnelittekens. De huid wordt egaler van structuur.

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Voor de laserbehandeling van tatoeages heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering
In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).